Winkels Zaandam

Zaandam is ontstaan als klein dorp tussen Oostzaan en Westzaan. Na het ontwikkelen van de windmolen was hier het eerste van de wereld pre-industriële tijdperk begonnen met diverse uiterst gespecialiseerde molens.

Het papier welke van de Zaanse molens kwam was zelfs zo beroemd dat de Amerikaanse Declaration of Independance hierop is uitgebracht.

De houtzaagmolens waren de motor achter de scheepsbouw, welke als eerste industrie boten bouwde met standaard maten. Hierop konden andere bedrijven bijvoorbeeld kajuiten bouwen voor de standaard maten. De scheepsbouw was een van de motoren achter de gouden eeuw van Nederland.

Winkels Zaandam

In Zaandam zijn de winkels divers en er zijn meerdere gespecialiseerde winkels. De nieuwe gracht in het centrum van zaandam is een verbetering die in 2012 is uitgevoerd.

Andere winkelwijken in zaandam  zijn:

De zuiddijk. Deze winkelstraat gelegen tegenaan de grote parkeerplaats de Burght is een van de oudste straten in zaandam. De op internet bekende winkels zijn CoCo Records en Kuijk Zaandam. Een met liefde gedraaide winkel is Gold-finger – nagel en schoonheids salon. Verder de bekende zaken hier zijn Landsaat bakkerij, Leerling Kappers – bekroonde kapperszaak, bekend van televisie.

Van Vonn is een indonesisch specialiteiten restaurant, deze zit ter hoogte van de grote parkeerplaats aan de Burght.

 

Geef een reactie